maandag 24 december 2012

Reisverslag 8. Great Ocean Road.


Na ons bezoek aan Melbourne hadden we nog iets meer dan een week de tijd voor we met de veerboot naar TasmaniĆ« zouden vertrekken. We waren blijkbaar wat laat met het boeken van de boot geweest en hadden voor zowel de heen als de terugreis, in december, geen keuze meer. We besloten de week te benutten voor een reis over de “Great Ocean Road”.
Deze 243 km lange weg loopt langs de zuidkust van de staat Victoria van Torquay naar Warrnambool. Deze weg is een belangrijke toeristische attractie vanwege het landschap, de vergezichten, Nationale Parken en de “Twelve Apostles”.  De “Apostles” zijn vrijstaande rotsen, in de oceaan, van kalkzandsteen. Door erosie zijn er al lang geen twaalf meer en een man van het toeristenbureau zei dan ook niet verbaasd te zijn als ze binnenkort aangeklaagd zouden worden voor bedrog.

In de brochures en reisgidsen staat vermeld dat op de golfbaan in Anglesea veel kangoeroes te zien zijn. Veel toeristen beginnen hun reis in Melbourne en hebben bij aankomst in Anglesea nog geen kangoeroe gezien. Het is dan dus geen wonder dat de golfclub een bord plaatst dat je welkom bent om golf te komen spelen maar niet om naar de kangoeroes te komen kijken. Deze foto’s zijn vanaf de openbare weg genomen.

 Het “Split Point Lighthouse” in Aireys  Inlet.

In Eastern View staat een Herdenkingsboog voor de ongeveer 3000 soldaten die de weg van Eastern View naar Apollo Bay over een afstand van 55 km uit de rotsen hakten. Deze soldaten waren in 1919 van de eerste wereldoorlog terug gekomen en werkten aan de weg tot 1932. De weg wordt gezien als het grootste oorlogsmonument ter wereld. Gebouwd ter nagedachtenis aan de gesneuvelden in de eerste wereldoorlog.

 Het landschap langs het stuk weg dat door de soldaten gebouwd is.

In Kennett River stoppen de toerbussen omdat hier de kans bestaat dat er Koala’s in de bomen zitten. De gidsen voeren ook de King Parrots zodat de gasten leuke foto’s kunnen maken. De papagaai die op mijn hoofd ging zitten was wel niet zo kleurrijk maar ik was er wel blij mee dat het een vrouwtjespapegaai was.

 Ria’s eerste kennismaking met een koala in het “Great Otway National Park".

 Als je goed kijkt zie je er twee.

Moeder sleept de hele dag haar kleintje mee de boom in. Soms wordt het kleintje op veilige hoogte afgezet.

 Het “Cape Otway Lightstation” in werking sinds 1848.

 Ria in het “Twelve Apostles Marine National Park”.

 Een paar van de Apostels.


De volgende twee foto’s zijn van “Loch Ard Gorge” dat ook onderdeel is van het “Twelve Apostles Marine National Park”.

Een paar kilometer voorbij het einde van de “Great Ocean Road” in Warrnambool, ligt het “Tower Hill Reserve” dat uit een grote, 30.000 jaar oude, vulkaankrater bestaat met twee meren er in.

 In de krater zagen we voor het eerst een Emu, de Australische struisvogel.

Een paar vogels in het “Tower Hill Reserve”.


Na de “Great Ocean Road” reden we over Princes Highway terug naar Melbourne.Bij het “Lake Colac” vonden we onderweg nog een mooi overnachtingplaatsje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten