donderdag 13 december 2012

Reisverslag 6. Sydney – Melbourne (2)


In het tweede deel van onze reis van Sydney naar Melbourne reden we van Lakes Entrance via Sale en Yarram naar het “Wilsons Promontory National Park. Van “Wilsons Prom”, zoals het park meestal genoemd, reden we naar mijn neef en nicht in Berwick, een voorstad van Melbourne.  In dit tweede deel van de reis reden we 500km en met het eerste deel meegeteld 2000km. Als we de Hume Highway hadden genomen was de afstand maar 800 á 900 km geweest.


Wat is er met deze Blue Wrens aan de hand? Eerste kennismaking? Flirten of iets meer?
Het is wel leuk om te zien dat het vrouwtje het initiatief neemt. Bij mensen is dat geloof ik meestal omgekeerd. Maar ja, de mannetjes zien er in de natuur meestal wel beter uit.Een collage van de foto’s van de wandelingen door “Wilsons Prom”. Het wandelen was beperkt mogelijk omdat het park nog niet geheel hersteld is van een enorme overstroming in maart 2011. Er stond toen 1 ½ m water op de camping. 380 kampeerders moesten met helikopters geëvacueerd worden.


 
Ria in “Wilsons Prom” op het zuidelijkste puntje van het vaste land van Australië.
 

 
Door een mooie haag, tijdens de wandeling.

 
 
Ria op de weg terug van Squeaky Beach.

 
 
Een klein deel van de flora langs de wandelpaden.

 
 
Op de camping zaten heel veel Galahs.

 
De Red Wattlebird was heel actief rondom de camper.

 
Deze jonge Red Wattlebird zat in de boom naast de camper eindeloos te piepen om gevoerd te worden. De ouders vonden het tijd dat hij maar eens voor zichzelf moest gaan zorgen en joegen hem de boom uit. Komt dat bij mensen misschien ook voor?
 

 
Het hoogte punt van ons verblijf in “Wilsons Prom” was het zien van de Mombats. De receptie op de camping had ons al gewaarschuwd voor de Mombats maar we hadden nooit gedacht er eentje te zien te krijgen.  Toen het bijna donker was kwamen er een paar te voorschijn om te eten.

 
Mijn neef woont al 60 jaar in Australië. Hij emigreerde met zijn ouders en 10 broertjes en zusjes in 1952. Het gezin heeft een grote bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de bevolking in Australië. Bij de laatste telling, vier jaar geleden, was de familie gegroeid tot 116 en zou nu inmiddels tegen de 200 lopen. Mijn neef had bij vertrek uit Nederland verkering met mijn nicht van 20 maar die mocht niet mee van haar ouders. Een jaar later, toen ze 21 werd, stapte ze op de eerste de beste boot naar Australië en een jaar later waren ze getrouwd.

 
 
Mijn achternichtje Joey en Ron waren zo vriendelijk om ons uit te nodigen voor een barbecue. Je kunt zien wie er die avond de bob was.

 
 
Ria was elke dag, noodgedwongen, de eerste die bij mijn neef in de tuin rond liep.
Op een morgen kwam ze naar binnen gestormd en zei dat ze bijna op een slang had getrapt. Ik greep mijn camera en snelde naar buiten om een foto te maken en zag ook niet direct dat het ding van plastic was. Achteraf hoorde we, dat mijn neef af en toe de slang in de tuin gooit om de vogels bij zijn volkstuintje weg te houden.
 
Na 21 jaar gingen we weer eens met de trein naar Melbourne. In 1991 waren we er drie dagen lang in het Flinders Park voor de “Australian Open” en zagen o.a. de heren finale, die Boris Becker won van Lendl.
 
Het grote gele gebouw is het Flinders Street station met er naast de St. Paul’s kathedraal.

 
Kerst in Melbourne.
 

 
De Yarra rivier.
 

 
De Eureka Tower is met 300m en 92 verdiepingen het hoogste gebouw van Melbourne. Bij sterke wind kan de top van het gebouw 60cm heen en weer bewegen. Twee 300 ton zware watertanks op de 90ste en 91ste verdieping  zorgen er voor dat de toren niet meer dan 60cm beweegt. De ruiten van de bovenste 10 verdiepingen zijn verguld.
 

 
Op de 88ste verdieping van de Eureka Tower is een uitzichtplatform. Aan de linkerkant van de Yarra rivier zijn, in het blauw gekleurd, de tennisbanen in Melbourne Park en de Rod Laver Arena. Rechts van de Yarra zijn de Royal Botanic Gardens.
 

 
Op dit uitzicht van de 88ste verdieping zie je rechts een stuk van “The Edge”, een glazen kubus die 3m uit het gebouw steekt. Als je er in durft en er extra voor betaald sta je op een glazen plaat bijna 300m hoog in de lucht.
 

 
Hier en daar staan er in Melbourne bijzondere kunstwerken.

 
 
Melbourne is klaar voor de 2013 Australian Open van 14 tot 27 Januari.

 
 
De Royal Botanic Gardens.

 
Deze klok is geschonken door de Zwitserse Bond van Klokkenmakers. Ik vraag me af, of ze weten dat de secondewijzer nu linksom draait en de klok natuurlijk geen goede tijd aangeeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten