woensdag 7 november 2012

Reisverslag 1. Amsterdam - BrisbaneDe ruilcamper voor onze reis van 2 ½ maand door Australië moest 100km ten zuiden van Brisbane, in Coolangatta, afgehaald worden. Toen we op internet zochten naar een gunstige vlucht van Amsterdam naar Brisbane, kwam Emirates er als beste uit. Niet alleen boden ze een aantrekkelijke prijs maar ook de stop-over mogelijkheden in Dubai en Singapore vonden we aantrekkelijk. De reis naar Brisbane bestond zodoende uit 3 vluchten van 7 á 8 uur. We stopten 5 nachten in Dubai en 2 in Singapore. Onze vriendin Wieneke besloot gezellig met ons mee te reizen tot Singapore.Emirates vliegt naar Dubai met de Airbus 380, het grootste passagier toestel ter wereld. Als passagier heeft het weinig voordelen. Vooral bij aankomst in Dubai was het om door de immigratie te komen een groot nadeel. Voor Wieneke was de situatie anders. Ze had op de bovenverdieping in “First class” haar eigen kamer, een bar en zelfs een douche. Bij aankomst in Dubai was er een aparte balie voor “First class” en stond er een Emirates taxi te wachten om haar naar het hotel te brengen.

In Dubai staat met 828 m, het hoogste gebouw ter wereld, “Burj Khalifa”.
Op advies hadden we in Nederland al kaartjes gekocht om het gebouw te bezoeken. De plaatsen zijn snel volgeboekt voor de populaire tijden en de kaartjes zijn aan de kassa ook nog 4 x zo duur.Een vergelijking met bekende hoge gebouwen in de rest van de wereld. De Eiffeltoren lijkt nu wel erg klein! Ria bij een model van “Burj Khalifa”.

 Het uitzicht vanaf “Burj Khalifa”.

 Wieneke en Ria bij het “Paard” van Fernando Botero met op de achtergrond “Burj Khalifa”.

De “Dubai Mall” naast “Burj Khalifa” heeft een enorm aquarium van twee etages hoog en een grote waterval waarlangs duikers in het water springen. De dames gingen brillen passen waarschijnlijk omdat ze gehoord hadden dat die goedkoper zijn in Dubai. Wieneke sloeg ook haar slag bij Karen Millen.In de Mall zagen we een paar keer dat Arabieren elkaar met de neuzen groetten.Kent iemand de betekenis van deze gewoonte? (dit is een foto uit de krant)

We volgden het advies van de reisagent in het hotel en boekte de 24 uur “Big Bus Tours” door Dubai City. De bus heeft “hop on – hop off ” mogelijkheid maar als je dat doet dan zie je niet veel in de 24 uur.

 Wij stapten bij de haven uit voor de Dubai Creek cruise.

 De bus rijdt ook langs het Wafi Center en plotseling lijkt het als of je in Egypte bent.


 Bij ondergaande zon. Rechts de grote Jumeirah Moskee en Burj al Arab.

Burj al Arab was, tot de bouw van Burj Khalifa, het symbool van Dubai. Volgens de gids zouden hier André Agassi en Roger Federer, op het helikopterdek, tennis gespeeld hebben. Tiger Woods zou vanaf hier ook een bal hebben afgeslagen. En dat alles voor de promotie van Dubai


 Dubai bij nacht aan het einde van de bustour.


In de “Mall of the Emirates” is een groot skicentrum met stoeltjesliften etc. Ria en Wieneke zitten hier naast de Skipiste terwijl achter hun de openhaard brandt en het buiten meer dan 35°C is.

 In de “Mall of the Emirates”

 De Dhow Dinner Cruise wordt elke avond afgesloten met een groot vuurwerk boven de Dubai Creek.


Op de laatste dag gingen de dames nog even naar de goud- en kruidenmarkt. Ook hier kon je, zoals op andere markten ter wereld, horen: “kijken-kijken-niet-kopen”.In Singapore hadden we maar één dag om wat rond te kijken en dus besloten we naar Marina Bay te gaan omdat daar veel bijgebouwd is sinds ons laatste bezoek in Singapore.


In de laatste paar jaar is het enorme grote Marina Bay Sands Hotel gebouwd (drie torens met een boot er op), een shopping center and het bloemvormige Science Museum. Marina Bay heeft men nu ook afgesloten van de zee en is een zoetwater reservoir geworden.


Naast het Science Museum staat een gebouw met een bijzondere vormgeving van Louis Vuitton. Vooral de Aziaten zijn dol op exclusieve merken en ze kunnen het blijkbaar nog betalen ook.
Vanaf het Sky Park, van het Marina Bay Sands Hotel (in feite vanaf de boot) heb je een geweldig mooi uitzicht over Singapore.


 De Singapore Flyer (het reuzenrad) is 165m hoog.


 Een deel van Singapore met onderaan het Science Museum.


 De nieuwe overdekte botanische tuin van Singapore. (de naam is mij ontgaan en in mijn reisgids van 2009 rept er niet over.)


Het bloemvormige gebouw van het Science Museum deed ons denken aan de meer dan 20m hoge metalen bloem, de “Floralis Generica”, die we in Buenos Aires zagen in 2009.
Deze bloem opent zich in de morgen en sluit zich weer als het donker wordt. Zie volgende foto.

 Drie markante punten van Singapore op één foto. Met de Merlion (half leeuw en half vis) als fontein.


Langs de Singapore rivier bij Boat Quay. Nu één lange rij van restaurants en bars. De vogel is weer een beeld van Fernando Botero. (zoals het paard in Dubai)

De dames in “Little India”. De Chinees krijgt een tekening met henna op zijn borst. Het meisje stond nog met haar middel bloot omdat haar tekening eerst nog moest drogenDe Hindoes in “Little India” vierde Deepavali (lichtfeest) met mooie sierverlichting.
In “Little India” namen we afscheid van Wieneke bij een heerlijk Indian diner. Wieneke bleef nog een dag of vier in Singapore en wij vlogen door naar Brisbane.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten