woensdag 23 januari 2013

Reisverslag 11. Melbourne – Gold CoastDe eerste week na aankomst in Melbourne uit Tasmanië brachten we bij onze familie door.


Op eerste kerstdag hadden we een geweldige lunch bij mijn neef en nicht samen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. In Australië wordt er dan meestal ham en grote garnalen gegeten.


Na het eten was er Kris Kringle, een term die we nog nooit gehoord hadden, maar het is een verbastering van het Duitse Christkindle dat voor de kerstcadeautjes zorgt. Iedereen had een cadeautje van 10 dollar gekocht en op tafel gelegd. Er werden nummertjes getrokken en op die volgorde mocht je een pakje uitkiezen. Tussendoor veranderden de geopende cadeautjes van eigenaar omdat ook “Dirty Santa” werd gespeeld. In plaats van een pakje van de tafel te kiezen mocht je ook een geopend cadeautje van een ander afpakken.

Al meer dan 25 jaar rijdt de familie op tweede kerstdag 300km naar het noorden naar Tocumwal aan de Murray rivier. In het verleden werd er dan in tenten en caravans overnacht. Maar sinds Terry en Jenny in Tocumwal wonen is er een meer comfortabele optie. Wij stonden  met de camper bij Terry in de achtertuin. Later kwamen er ook nog een paar tenten bij.

De oever van de Murray rivier is erg populair om de feestdagen door te brengen. We gingen er met Ged’s boot een kijkje nemen.Vanuit Ged’s boot zagen we een kangoeroe de rivier over steken. Het bleek een unieke gebeurtenis te zijn want nog niemand had het ooit gezien en sommige dachten dan ook dat kangoeroes niet eens konden zwemmen.
Jong geleerd, oud gedaan.
Mocht het geld op zijn, kan ik altijd nog gras gaan maaien.
Terry was zo aardig om met ons naar het Mulwala meer te rijden en in Yarrawonga was er tijd voor een sigaretje. Een dure aangelegenheid in Australië. Een pakje kost ongeveer 14 Euro.
Op weg terug naar Tocumwal stopten we even bij de Big Strawberry waar Jenny in het restaurant werkt. 
Ook met oudjaar was er een heerlijk koud buffet. Het was een aangename ervaring om tot na 12 uur gezellig buiten te kunnen zitten.

Van Tocumwal reden we meer dan 1100 km over de Newell Highway, naar het noorden. De weg gaat door een mooi maar na enige tijd toch wel eentonig landschap.

In Parks staat de op één na grootste Radio Telescoop ter wereld met een diameter van 64 m. De Australiers zijn trots op het feit dat deze telescoop het mogelijk maakte om, in 1969, “live” de Apollo 11 maanlanding en de wandeling van Neil Armstrong op TV te volgen. Hierover werd in 2000 ook een speelfilm (the Dish) gemaakt.
In 1889 werd in Peak Hill voor het eerst goud gevonden en sinds die tijd is er op verschillende manieren en met wisselend succes goud gewonnen. Op dit moment ligt de mijn stil en zijn er 4 grote gaten overgebleven waarvan de grootste 600m lang, 300m breed en 100m diep is. 
In Dubbo waren de steunpilaren van een viaduct van Aboriginal art voorzien.
Hoe ouder hoe gekker.
Queen Mary Falls bij Killarney.
Carrs lookout aan de falls drive van Killarney.
Een paar van de vogels die zich de laatste tijd rond de camper lieten zien.
Wilde bloemenvelden.
Bij Warwick, aan het Leslie stuwmeer was een mooi gelegen bushcamping.
Pelikanen op het Leslie stuwmeer.Surfers Paradise aan de Gold Coast.We bleven ons maar verbazen over het groot aantal waarschuwingsborden.
Er rijden veel auto’s met van die gekke dingetjes op de bumper geplakt. Het zijn Kangoeroe fluitjes die de kangoeroes moeten waarschuwen voor naderende auto’s. Aan het werkelijke nut wordt getwijfeld maar och: baat het niet dan schaad het niet.

Bij aankomst in Coolangatta was voor ons het schoonmaken van de camper de hoogste prioriteit. Pat, de geweldig aardige eigenaresse  van de camper, stond er op dat ze ons nog een paar dingen in de omgeving te laten zien.
Coolangatta strand bij de Tweed rivier. 
In het Springbrook National Park heeft een waterval, over miljoenen jaren, onder de grond een grot gevormd met een natuurlijke brug. 
Na meer dan 10 weken en 8250 km gaven we de sleutels van de camper terug aan Pat.

Tijdens de stopover in Singapore bezochten we de “Gardens on the Bay”.Ook in Singapore houden ze van bordjes.
De sky walk verbindt een aantal van de enorme kunstbomen. Links het enorme “Marina Bay Sands” hotel.Hiermee is een einde gekomen aan onze reis naar Australië van bijna 3 maanden. Als de gelegenheid zich voor doet, willen we ook nog graag naar het noordwesten van Australië.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten